Tein koulussa aivan ihanan makuista hyydykekakkua. :P Suosittelen kaikille! Ohje on saatu opettajalta ja siitä tulee yksi 12 hengen kakku. Tarvitaan 2 erikokoista rengasta (tai irtopohjavuoka) Ohje vaikuttaa vähän monimutkaiselta.
- molemmat renkaat kannattaa voidella ja pyörittää tomusokerissa
- pinempään renkaaseen kääretorttu levystä pohja (koulussa oli vetopohjia) joka kostutetaan
- 200g mustaherukoita ja 100g sokeria kiehautataan kattilassa, nestettä paseerataan(puserretaan) keitetyistä marjoista siivilän ja kuahan avulla 100-200g (annetaan jäähtyä)
- kattilassa kiehautetaan: keltuaista 60g, kermaa 60g, sokeria 60g (60g= n. reilu 1/2 dl)
- kuumaan keitokseen lisätään (vedessä liotetut) 2kpl liivatelehtiä seoksen annetaan jäähtyä 25-28 asteiseksi. Sitten sekoitetaan seokseen, 200g kermaa (2dl) ja mustaherukasta saatu neste keskenään HUOLELLISESTI!
- mustaherukka massa laitetaan pienemmän renkaan kääretortupohjan päälle ja annetaan hyytyä kylmässä 1-2 tuntia. tee sillä aikaa valkosuklaamassa
- kattilassa kiehautetaan: keltuaista 105g, kermaa 105g, sokeria 105g (105g = n. 1dl)
- kuumaan keitokseen lisätään (vedessä liotetut) 3kpl liivatelehtiä ja valkosuklaa pieninä paloina
- seoksen annetaan jäähtyä 25-28 asteeseen ja lisätään kermavaahtoa 350g (3,5dl) VATKATAAN HUOLELLISESTI!
- ota mustaherukka hyydykkeen päältä rengas pois ja laita isompi renngas ympärille johon laitat valkosuklaa hyydykkeen. vedä tasaiseksi paletilla tai puukolla ANNA HYYTYÄ!
- poista uloinkin rengas ja koristele
Toivottavasti edes joku ymmärsi ohjeesta jotain! :) Mustaherukan tilalla voi käyttää myös esim. mustikkaa..
Kommentit