Tein suklaaruusuja koulussa. Ohje on kirjasta Intohimona suklaa:
- 15 g sokeria
- 10 g (2 tl) vettä
- 200 g tummaasuklaata (esim. Marabou Mörk)
- 60 g glukoosia tai hunajaa (ei juoksevaa!)
- Sekoita sokeri ja vesi pienessä kattilassa, kiehauta ja anna jäähtyä
- Sulata suklaa mikrossa välillä sekoittaen, saa kuumentua 55-asteiseksi
- Sekoita suklaa sokeriliuoksen ja glukoosin (tai hunajan) kanssa
- Lusikoi seos muovipussiin ja pane viileään n.tunniksi
- Vaiva massaa käsissä niin että se pehmiää ja muotoile sitten paletin avulla. Kokoa samalla lailla kuin marsipaani ruusut!
Jos haluaa käyttää maito- tai valkosuklaata, pienennä glukoosin (tai hunajan) määrä 40 grammaan.
vähän huonokuva : /
Kommentit