Tein suklaaruusuja koulussa. Ohje on kirjasta Intohimona suklaa:

  • 15 g sokeria
  • 10 g (2 tl) vettä
  • 200 g tummaasuklaata (esim. Marabou Mörk)
  • 60 g glukoosia tai hunajaa (ei juoksevaa!)
  1. Sekoita sokeri ja vesi pienessä kattilassa, kiehauta ja anna jäähtyä
  2. Sulata suklaa mikrossa välillä sekoittaen, saa kuumentua 55-asteiseksi
  3. Sekoita suklaa sokeriliuoksen ja glukoosin (tai hunajan) kanssa
  4. Lusikoi seos muovipussiin ja pane viileään n.tunniksi
  5. Vaiva massaa käsissä niin että se pehmiää ja muotoile sitten paletin avulla. Kokoa samalla lailla kuin marsipaani ruusut!

Jos haluaa käyttää maito- tai valkosuklaata, pienennä glukoosin (tai hunajan) määrä 40 grammaan.

1269304.jpg

vähän huonokuva : /